2016-06-23 09:58 #0 av: Urhasten

Equine Fusion är ett norskt företag som grundades och lanserades 2005. Ett nytt märke som snabbt har vuxit sig populär världen över. Deras modell Equine Fusion "All Terrain" är för hästen som kräver lite extra i alla terränger.

Slitstark sula

All Terrain är en sko som är mjuk, flexibel, simpel och med tjockare sula. Den tjocka sulan tål mer slitage och är också slitstarkare. Underifrån går det att se en kraftigt mönstrad sula som ger ett stadigt grepp på alla underlag. Framtill finns en extra markering för ännu lättare överrullning. 

All Terrain. Bildmaterial med tillstånd.

Utan remmar

Precis som många av Equine Fusion's modeller, har All Terrain inga remmar eller lås som stör rörelser eller riskerar att går sönder. En enkel "flärp" dras åt och två omslag sluter sig om hoven - sedan sitter skon på. Längst några av kanterna finns det reflexband som gör hästens hovar synlig i mörker - extra viktigt framför allt under mörka tider. 

All Terrain. Bildmaterial med tillstånd.

All Terrain finns i två versioner. Orginal och "slim". Orginal versionen är bättre utformade för rundare hovar, medan slim passar utmärkt på hovar som är lite längre än breda. Bakhovar har en tendens att vara långa och smala, medan framhovarna oftast är runda på grund av belastningen som främst är högre på bogarna. Det finns också en broddad version som lämpar sig bra på vintern.

Vilken storlek passar din häst?

Båda versionerna är mycket lätta att leta storlek till på grund av deras lätta mätsystem. Är hoven upp till 10 cm bred och lång - då är det storlek 10 du ska rikta in dig på. 

Köp Equine Fusion All Terrain hos Hovbalans.

Källa:
Alla bilder tillhör http://www.hovbalans.com/sv/
http://www.eqfu.no/all-terrain.html