2016-05-14 20:41 #0 av: Urhasten

Effektiva mikroorganismer (EM) innehåller mikroorganismer, mjölksyrebakterier, jäst¹ och fototropa bakterier. Våra hästar stärks och utvecklar ett starkare immunförsvar då EM tillförs i deras kost (invärtes) eller utvändigt, exempelvis sprayas på strålen eller tillsätts i vattnet. (Läs fotnot i artikeln).

Orchidéa, sommar 2015.

Det är kombinationen av innehållet i EM-A Probihorse som gör det kraftfullt. Greenfoot.se beskriver det: 

"Enkelt uttryckt kan man säga att EM lever på vårt avfall medan vi lever av mikroorganismernas avfall. Mikroorganismer förekommer naturligt överallt i miljön och i våra organ. EM produceras genom en naturlig process (ej på kemisk väg) och är inte genetiskt modifierade."

l EM-A Probihorse finns över 80 olika mikroorganismer som naturligt återskapar god inre struktur, immunförsvar och balans. Det är ett utmärkt drag att tillsätta EM-A Probihorse i kosten för att direkt påverka hovhälsan. Obalans i kroppen, och framför allt tarmfloran, resulterar ofta problematik med hovarna, för att nämna det som exempel. Försämrad kvalité på hornet som växer ut, svag och klen sula, separationer mellan sula och lamellranden samt strålröta är några av de problem med hovar som gör att dem inte blir funktionella på det sätt som vi önskar. 

Vad gör EM-A Probihorse för hästar?

  • Behandlar svampinfektioner och bekämpar onda bakterier. 
  • Det stärker och arbetar för ett starkt immunförsvar och balans i tarmflora. 
  • Stärker hovar och rehabiliterar exempelvis strålröta, hålväggar och kvalitén på hornutväxten.
  • Utvärtes på sår och insektsbett lägger sig goda bakterier som en skyddande hinna och tillgodoser läkningen, samt håller insekter borta. Kan är miljövänligt och skonsamt vilket betyder att det går att applicera nära ögon och mule.
  • Hårt dricksvatten till hästar blir mjukt och innehållet förbättrar vattenkvalitén.

Köp EM-A Probihorse här:
http://www.greenfoot.se/store/p/h%C3%A4star-husdjur-195226/em-a-probihorse-2-liter-505136

Orchidéa, maj 2016.
Källa:
http://greenfoot.se
¹ http://www.greenfoot.se/2015/10/28/h%C3%A4sten,-j%C3%A4sten-och-em-28971102